Szájüregi kezelések

A szájüregben végzett craniosacrális kezelések lehetőséget adnak, hogy a testben zajló öngyógyító folyamatokat még teljesebbé tegyük.

A szájüregi
Kezelésről

A korábban már említett kötőszövetes rendszernek köszönhetően a szájüregből reflektorikusan vissza tudunk hatni a test egyéb pontjain jelentkező feszültségekre.

Így válik lehetővé, például az állkapcson keresztül a csípőt és a keresztcsontot körül ölelő szövetek fellazítása, a szájfenéken keresztül a medencei szervek stimulálása, de a fogakon keresztül az egyes szervek működésére is hatni tudunk.

Fontos összefüggés, hogy a koponya csontjaihoz, amelyek egymáshoz képest, mint a fogaskerekek mozognak, közvetlenül kapcsolódik az állkapocs ízület. Így ha az állkapcsunkban feszültség van az közvetetten kihat a koponyacsontok mozgására, s az egész craniosacralis rendszer működésére, keringésére.

A fogcsikorgatás és szorítás fénykorát éljük, szinte belsővé vált a mondás „Összeszorítom a fogaimat és megcsinálom”… Ez azonban következményekkel jár.

 • a fogak kopnak
 • a fogíny sorvad
 • az arc, a nyak, a hát izmai folyamatosan feszülnek
 • kialvatlanság, fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet

A szájüregben végzett craniosacralis kezelések során ezek a feszültségek kerülnek oldásra, az izmok és a szövetek fellazításával. Az alkalmazott mozdulatok finomak, meglepően kellemesek, megnyugtatók, így több alkalommal is előfordult, hogy a páciens elaludt közben.

Fogaink és az állkapocs minden minket ért erőbehatás utolsó végpontja. Minden negatív élmény, legyen az egy autóbaleset, esés, munkahelyi stressz, konfliktuskezelési nehézségek, itt raktározódnak.

Fogaink visszatükrözik életünk átélt eseményeinek lenyomatát, a szülői mintát, szerveink egészségügyi állapotát. Több ízben találtam már meg a megemelkedett cukorszint és a cukorbetegség lenyomatát az őrlő fogakban- a hasnyálmiriggyel való kötőszövetes összefüggés alapján.

Szájüregünk többet mond rólunk, mint azt gondolnánk. Tisztán, színjáték nélkül elénk tárja megoldandó feladatainkat.

A craniosacralis kezelések optimális kísérői a következő fogászati eseteknek:

 • Harapási problémák
 • Állkapocs ízület hibás állása
 • Fogcsikorgatás
 • Fogszorítás
 • Fájdalmak, feszültségek az állkapocs, fej, nyak, vállöv, hát régiójában
 • Állkapocs ízületi problémák pl.: pattogó, roszogó érzet a száj zárásakor, nyitásakor, beszéd során
 • Fülfájás
 • Tinnitus
 • Tejfog váltásakor, azokban az esetekben, ahol „ nincs elég helye” a maradandó fogaknak

Szájüregi kezeléssel kapcsolatos kérdéseivel, illetve időpont egyeztetési szándékával vegye fel velem a kapcsolatot

Elérhetőségem

Cím: H-9400 Sopron, Vándor Sándor u. 7

Email: info@holdudvar-cranio.hu

Telefon: +36 (30) 579 6246

Rábensteiner Tünde vagyok, 2010 óta foglalkozom alternatív gyógymódokkal. Hivatásom és utam a craniosacrális terápiában találtam meg. Hosszú ideig gyógymasszőrként tevékenykedtem, de a tevékenység határait megérezve kezdtem kutatni egy olyan gyógymód után, amely alkalmas arra, hogy a test mélyszöveti rendszerében dolgozzak, kiváltva a felületi kezeléseket, s lehetővé téve, hogy a panaszok kiinduló pontját, a gyökerét megcélozva tartós javulást érjünk el. A hozzám érkezőket holisztikus szemléletben kísérem és mindig nagy hangsúlyt fektetek a tünetek kialakulásának okának felderítésére, a lelki síkú megoldására is. Folyamatosan bővítem tudásomat külföldi szakmai fórumokon, továbbképzéseken. Forduljon hozzám bizalommal!