Belső Gyermek Terápia

Cranio Terápia - A Belső Gyermek Megérintése

„Légy az a felnőtt, akire szükséged lett volna gyerekként”

Miről is

szól a terápia?

A craniosacralis kezeléseket gyakran kísérem belső gyermekhez kapcsolódó gyakorlatokkal.

Mindenkiben mélyen legbelül ott él egy rég elfeledett lélekrésze, gyermekkori önmaga.

A felnőttek világában tesszük a dolgunkat, dolgozunk, ehhez a részünkhöz már nem kapcsolódunk, elfelejtünk játszani. Életünk során számos olyan szituációt élünk meg ahol felnőttként kell helyt állnunk. Sokszor ez már ideje koránt, gyermekkorban megtörténik.

Craniosacralis Terápia alkalmazása
Craniosacralis Terápia alkalmazása

Mit is él át az a gyermek, akinek ilyen zsenge korban kell felelős döntéseket hoznia, erején felül helyt állnia?

Frusztráltságot, azt hogy nem lehet önmaga, szorong, hiszen rabja ennek a hamis képnek.

Milyen hatással van ez a felnőtt énre?

Tünetek egész tárházát idézheti elő, ha belső gyermekünk elnyomásra került. Párkapcsolati problémák, önértékelési zavarok, nyugtalanság, belső feszültség, megfelelési kényszer, állandó elégedetlenség…

Leggyakrabban a párkapcsolat világít rá tudatalatti fájdalmainkra. Azt fájdalmat, amit látszólag épp a párunk okoz egy gyermekkorban átélt trauma, törődés, odafigyelés hiánya táplálja. Ezért reagálunk bizonyos helyzetekre, elhangzott szavakra ugyanazzal a berögzült mintával, s kelt bennünk rossz érzést. Gyakorta fordul elő nőknél, ha az édesapától nem kapta meg azt a fajta szeretetet, figyelmet, amire vágyott volna, akkor felnőttként a nem vagyok elég jó, nem tudok bízni, nem vagyok méltó a szeretetre témájú gondolatok egy-egy kellemetlen szituációban, konfliktushelyzetben olyan elementáris erővel törnek a felszínre, hogy az a partner számára összeegyeztethetetlen lesz. Felkorbácsolja bennünk a gyermekkorban elszenvedett sérelmeinket, amikor még nem tudtunk kiállni magunkért és nem tudtuk elmondani, mire lenne szükségünk.

A Terápiával kapcsolatos

Tapasztalataim

\

A kezelések során azt tapasztalom, hogy nemcsak lelkünk, de testünk, szöveteink is mélyen eltárolják elszenvedett, érzelmileg negatívnak minősített élményeinket. Elveszítik rugalmasságukat, megmerevednek.

A terápia során a kezelésekbe beépítve megdöbbentő eredményt hoz egy –egy fájdalmas emlékkép elengedése. A kezelések során a tudattalanból az információ felkerül az éber tudatba, így feldolgozhatóvá válik.

Egy alkalommal egy középkorú férfit kezeltem, s egy rendkívül rideg, nehéz anyával való kapcsolódás mintája mutatkozott meg. A keresztcsont a kezelés elején úgy hatott, mit egy hatalmas nehéz sziklatömb, mozgása bemerevedett, mozgástartománya a csontnak beszűkült volt. Az anyai téma oldása közben a szövetek olyannyira fellazultak, mintha egy tollpihét tartottam volna a kezemben. Hihetetlen, milyen változásokra képes a testünk rövid időn belül.

A Cranio Belső Gyermek terápiával kapcsolatos kérdéseivel, illetve időpont egyeztetési szándékával vegye fel velem a kapcsolatot

Elérhetőségem

Cím: H-9400 Sopron, Vándor Sándor u. 7

Email: info@holdudvar-cranio.hu

Telefon: +36 (30) 579 6246

Rábensteiner Tünde vagyok, 2010 óta foglalkozom alternatív gyógymódokkal. Hivatásom és utam a craniosacrális terápiában találtam meg. Hosszú ideig gyógymasszőrként tevékenykedtem, de a tevékenység határait megérezve kezdtem kutatni egy olyan gyógymód után, amely alkalmas arra, hogy a test mélyszöveti rendszerében dolgozzak, kiváltva a felületi kezeléseket, s lehetővé téve, hogy a panaszok kiinduló pontját, a gyökerét megcélozva tartós javulást érjünk el. A hozzám érkezőket holisztikus szemléletben kísérem és mindig nagy hangsúlyt fektetek a tünetek kialakulásának okának felderítésére, a lelki síkú megoldására is. Folyamatosan bővítem tudásomat külföldi szakmai fórumokon, továbbképzéseken. Forduljon hozzám bizalommal!