Felnőtt / Gyermek Terápia

Cranio Terápia Felnőttek és Gyermekek részére

Napjainkban a stressz és a társadalom elvárásainak ránk gyakorolt nyomása, a túlhajszoltság számos, a testünket, egészségünket érintő elváltozás kiinduló pontjának tekinthetők.

A Felnőtt

Terápia

A craniosacrális terápia azon túl, hogy a központi idegrendszerre gyakorolt hatásán keresztül segít elérni egy általános jóllétet, komoly segítséget, megoldást tud nyújtani, fájdalmak, panaszok enyhítésében, a migréntől, a mozgásszervi zavarokon keresztül egészen az idegi funkciókat érintő tünetekig. Legyen szó krónikus hát, derék, nyaki, ízületi fájdalmakról, sérvekről, fejfájásról, elmozdult csigolyákról, emésztési problémákról és viselkedési zavarokról, kimerültségről, és még sorolhatnám.

A craniosacrális terápia megoldás lehet, olyan esetekben is, ahol már mindent kipróbáltak…

Miért? Mert a craniosacrális kezelésekkel, megkereshető és oldható a probléma eredeti góca, forrása mely nem a felületen, hanem a szervezet mélyében van jelen és onnan irányít, ezért testfelületen végzett terápiákat követően kis idő múltán vissza is rendeződik a régi, merev mintába.

Craniosacralis Terápia felnőtteknél
Craniosacralis Terápia felnőtteknél

A kezelés lehetővé teszi, hogy a mélyszöveti rendszer újból ellazulhasson, a szervezet egésze regenerálódni tudjon. A mai kor embere sok mindent erőből kíván megoldani és azt a téveszmét kergeti, hogy a testi fájdalmak megszűnéséhez is nagy erővel kell hatni. Pont ez az, amitől az újbóli feszültség generálódik. A craniosacrális kezelésben pont azzal a finom erővel hatunk a test egészére, ami az ellazulás állapotát segíti és ösztönzi az öngyógyító folyamatok működését, hogy helyre állhasson a rend. Testileg, lelkileg, fizikailag…

 Felhasználási köre valóban széles, s mikor valaki azt mondja, hogy ez a technika mindenre jó, akkor a legcsekélyebb túlzás nélkül állítja azt. Ennek az állításnak a tudományos alapja az, hogy a craniosacrális rendszer  az idegrendszeren keresztül a test mélyszöveti, fasciarendszerén át egészen a szervekig, minden apró elemmel, sejttel összeköttetésben van. Azzal, hogy a megváltozott egészségi állapot gócát, a kiinduló pontját keressük meg a szervezet öngyógyító mechanizmusaival hatalmas változásokat indítunk el.

A technika alapja a craniosacralis rendszer, mely szervezetünk önálló ritmussal rendelkező élettere. Ez egy félig zárt hidraulikus rendszer, ahol az agyi- gerincvelői folyadék termelődése és elszívása nyomást gyakorol a körülötte levő  csontokra, szövetekre. Ez  a folyamat érzékelhető, mint egy hullám halad végig a testen- tágítja majd szűkíti a teret, akárcsak a tengerparton a víz áramlása. A másik sarkalatos pont, hogy csontjaink, mint élő szövetek a csonthártyán belül mozognak. A craniosacrális terápia ezen csontokon micro manipulációval dolgozik. Minden csontnak megvan a maga sajátos egyedi mozgása és annak tartománya. A testet érő fizikai hatások (esés)  vagy lelki terhelések, stressz nyomást gyakorolnak és csontjainkat, szöveteinket elmozdíthatják. Bár ezek aprócska elmozdulások, hatásuk az egész szervezetre nézve markáns lehet… Elkezdjük érezni, hogy valami nem kerek, mentális, fizikai terhelhető képességünk csorbát szenved, kikerülünk a teljesség állapotából, elkezd itt, ott fájni, ingerlékenyebbek leszünk, nehezebben koncentrálunk, hamarabb dühbe gurulunk…

Felnőtt Cranio Terápia

Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az emberi test szövet-memóriájában megőrzi az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatát. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a craniosacralis rendszerben is blokkok alakulhatnak ki, melynek hatására az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik a craniosacralis rendszerben. Ha ez egy elszenvedett autóbaleset vagy esés egy székről, akkor azt, ha az anyámmal rossz volt a kapcsolatom, akkor azt,de visszanyúlhatunk egészen a szülésig,születésig, sőt a méhen belüli időszakig. A lenyomata ott marad mindennek zsigeri szinten. Van, hogy mi magunk is észre vesszük, hogy bizonyos élethelyzetekben, mindig ugyan ott fáj, ugyan az az érzés kerít hatalmába…

A kezelés egy mélyen ellazult állapotot hoz létre, azt az alfa állapotot, amelyet az elalvás előtti pillanatokban, az ébrenlét és az alvás közti mezsgyén élhetünk át. Ebben a mélyen relaxált állapotban a test képes feloldani a szövetekben lévő blokkokat. A blokkot okozó trauma, mintegy emlékkép a tudattalanból felkerülhet az éber tudatba, így feldolgozhatóvá és feloldhatóvá válik. Elérhetővé téve ezzel egy jobb életminőséget, mialatt a szervezet öngyógyító mechanizmusai aktivizálódnak. A kezelés alatt alkalmazott mozdulatok finomak. Alig érezhető nyomást, érintést használ a kezelő, miközben figyeli a test folyamatait. A kezelt érezheti a craniosacralis ritmust, mely, mint egy hullám halad végig a testen, lecsendesítve az elmét, ellazítva a testet és a lelket.

Gyermekek a

Cranio Kezelésben

A gyermekek mindig nagyon fogékonyak a craniosacralis kezelésekre.

Befogadóak az új dolgokra és ösztönösen érzik, mi a jó nekik.

A craniosacralis kezelések központi idegrendszeren gyakorolt hatásának köszönhetően hozzájárulnak gyerekek jóllétéhez, nyugalmához. Általánosan elmondható, hogy a terápia hatására kiegyensúlyozottabbak, kitartóbbak, nyugodtabbak lesznek és ezt a környezetük is hamar észreveszi.

kranioszakrális terápia gyermekeknek
kranioszakrális terápia gyermekeknek

Hatékony segítséget tud nyújtani a terápia a következő esetekben (a teljesség igény nélkül):

Kranioszakrális terápia gyermekeknél
 • koraszülöttek érésének segítése
 • születési traumák oldása
 • szopási nehézségek
 • hasfájás, kólika
 • nyűgösség
 • sérvek (hasi, lágyék)
 • ferdenyak, nyakizmok gyengesége, tartáshibák
 • betegségek utáni regeneráció
 • krónikus betegségképek oldása
 • fül és arcüreggyulladás, torok- mandulagyulladás visszahúzódásának segítése, főleg, ha az rendszeresen visszatérő
 • krónikus bronchitis, Krupp, asztma
 • növekedési fájdalom enyhítése
 • fejfájás
 • magatartászavarok, hiperaktivitás
 • beszédzavarok
 • discalculia, disgraphia, diszlexia
 • emésztési zavarok
 • központi idegrendszert érintő elváltozások, Autizmus
 • fogazatot érintő problémák (kusza fogsor, nincs elegendő hely, késik a fogváltás, szám feletti fogak)…

 

A gyerekek kezelésénél a legfontosabb, amit figyelembe veszek, hogy mindegyikük egyedi és megismételhetetlen. Így a kezelésük is eltérhet egymástól. A legfontosabb számomra első körben a bizalom kialakítása, így mindig jut idő a visszahúzódóbb gyerekeknek is, hogy a saját ritmusukban nyíljanak meg és hangolódjanak rá a terápiára. Játékosan és a gyermek igényeit figyelembe véve hamar létrejön az összhang.

A Felnőtt / Gyermek Cranio terápiával kapcsolatos kérdéseivel, illetve időpont egyeztetési szándékával vegye fel velem a kapcsolatot

Elérhetőségem

Cím: H-9400 Sopron, Vándor Sándor u. 7

Email: info@holdudvar-cranio.hu

Telefon: +36 (30) 579 6246

Rábensteiner Tünde vagyok, 2010 óta foglalkozom alternatív gyógymódokkal. Hivatásom és utam a craniosacrális terápiában találtam meg. Hosszú ideig gyógymasszőrként tevékenykedtem, de a tevékenység határait megérezve kezdtem kutatni egy olyan gyógymód után, amely alkalmas arra, hogy a test mélyszöveti rendszerében dolgozzak, kiváltva a felületi kezeléseket, s lehetővé téve, hogy a panaszok kiinduló pontját, a gyökerét megcélozva tartós javulást érjünk el. A hozzám érkezőket holisztikus szemléletben kísérem és mindig nagy hangsúlyt fektetek a tünetek kialakulásának okának felderítésére, a lelki síkú megoldására is. Folyamatosan bővítem tudásomat külföldi szakmai fórumokon, továbbképzéseken. Forduljon hozzám bizalommal!